Advies / Procederen

Familierecht: een bewuste keuze

Met wat mensen bezighoudt en met hun persoonlijke wensen ga ik graag aan de slag. De positie van kinderen heeft daarbij mijn bijzondere aandacht.

Een flexibele en persoonlijke aanpak

Iedere situatie is anders. Pasklare antwoorden bestaan niet.
Ik bespreek graag met u waar u behoefte aan heeft. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan mediation (bemiddeling) of overlegscheiding (collaborative divorce). Er wordt dan overleg gevoerd en geen procedure gestart. Dat bespaart onnodig leed.

Goede zorg voor uw belangen

Niet iedere situatie is geschikt voor bemiddeling of samen aan tafel gaan zitten. Misschien heeft u behoefte aan persoonlijke advisering of aan een second opinion. Dat is natuurlijk geen probleem, ik help u graag.

Ook dan zet ik mij in om de kwestie via mondeling of schriftelijk overleg tot een goed einde te brengen. Als er afspraken worden gemaakt, leg ik die vast. Vaak volgt dan een bekrachtiging van deze afspraken in een vonnis of beschikking van de rechtbank.

Vraag gratis oriënterend gesprek aan

 

 

Procederen

Er zijn ook situaties die om een gerechtelijke beslissing vragen. Het gaat dan vaak om zaken waarbij geen gemeenschappelijke belangen meer aanwezig zijn. Of om een situatie waarin het belangrijk is om snel financiële duidelijkheid te krijgen.

In overleg met u kan ik dan een procedure starten, waarbij u kunt rekenen op het beste advies en een goede begeleiding. Procederen kost over het algemeen best veel geld en energie. Daarom houd ik ook tijdens een procedure in de gaten of het misschien alsnog lukt om tot overeenstemming te komen.

Ik bespreek graag met u wat in uw situatie de beste aanpak is.


  • “Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek op mijn kantoor in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Ik ben benieuwd wat er speelt en wat uw wensen zijn.”

    Mynke Warnink, Advocaat Erfrecht & Familierecht